Historie

Ontstaan van de stichting

In de afgelopen jaren hebben we vanuit Kei verschillende hulpvragen ontvangen. Deze verzoeken varieerden van de vraag naar een vissersboot om de visvangst te kunnen verbeteren tot het meehelpen verbeteren van de gezondheidszorg. De vragen zijn afkomstig van dorpshoofden en/of familieleden. 

Alle verzoeken zijn geïnventariseerd en tijdens een familiebezoek van familie Hurulean(2006) aan Kei, is hierover met betrokkenen gesproken. Gezamenlijk zijn we tot de conclusie gekomen dat voor de plaatselijke bevolking een goede gezondheidszorg en de mogelijkheid om onderwijs te volgen, de belangrijkste speerpunten zijn.

Uitgaande van dit gegeven zijn we, eenmaal terug in Nederland, aan de slag gegaan.

Allereerst zijn we ingegaan op de vragen van het missiehospitaal St. Yusuph te Katlarat.

Zij hebben ons een lijst met goederen gegeven die ze hard nodig hebben.

Met deze lijst is de stichting op zoek gegaan naar donoren. Vanaf juni 2007 ontvangen we medische hulpgoederen.

 

pixel

Het netwerk wordt op deze manier stap voor stap uitgebreid via persoonlijke benadering. Bestaande contacten leiden weer tot nieuwe contacten en activiteiten.


Stichting Rahan Yam-Tel
Om alles gestructureerd te laten verlopen is in mei 2007 stichting opgericht.
Betekenis Rahan Yam Tel: drie families (Ngarbingan, Rahangmetan, Hurulean) die onder een dak komen om samen te werken en die elkaar helpen in voor- en tegenspoed.De stichting bestaat uit 6 bestuursleden en werkt samen met familie Janwarin, afkomstig van Ohoiren.

Familie Janwarin wordt in Nederland vertegenwoordigt door de heer Azarea Janwarin. We hebben gekozen voor deze samenwerking omdat we van mening zijn dat de kennis en ervaringen van deze familie aansluiten met de door ons beoogde doelstellingen.